Spremljajte nas

Posvetovanje z bolnim otrokom

Otroci do sedmega, včasih celo do desetega leta so posebnost. Vzroki za izredno močne vezi med otrokom in materjo (zelo poenostavljeno povedano) še niso povsem dokazani. Praktično vsi strokovnjaki različnih vej komplementarne medicine ugotavljamo, da med otrokom in starši, ves ta čas obstaja neka specifična povezava. Zato v primeru, kadar gre za otroke, mora na konzultacijah zmeraj biti prisotna tudi mati, saj pogovarjati se moram prvenstveno z njo!

Otroci lahko doživijo sami svoje biloške konflikte. To je dejstvo. Toda moramo biti pozorni tudi na naslednje dejstvo:

V večini primerov se pri otrocih somatizirajo konflikti staršev!

Otroci se od samega rojstva učijo tehnik preživetja – dobesedno. Od koga? Seveda od staršev. No, upajmo biti malo bolj precizni: od mame! Ja drage matere! Vi ste tisti, od koga se otrok največ uči. Zato vas z vsemi svojimi čutili spremlja in zaznava tudi čisto vsa vaša čustva. Pravim: ČISTO VSA VAŠA ČUSTVA! Navsezadnje sta vidva bila devet mesecev eno telo! Resnično vam ni lahko, saj gre za velikansko odgovornost.

Če bi zaradi kakšnega čustvenega šoka doživeli biološki konflikt, bi se pri vas sprožil program prilagajanja (no ja, bolezen). V kolikor bi ta prešel v neke skrajnosti in bilo vaše zdravje močneje ogroženo, mogoče celo preživetje. Vsekakor pa bi bili omejeni glede oskrbe vašega otroka. Eno-, dvo- ali triletni otrok brez vaše pomoči v naravi ne preživi. Zato se je Mati Narava odločila, da je z vidika preživetja človešče vrste veliko bolj varno, če namesto vas zboli otrok. Tudi v skrajnem primeru, če bi otrok umrl, boste lahko vi imeli drugega otroka. Če bi pa zboleli in umrli vi, bo skoraj verjetno umrl tudi vaš otrok. Razmnoževanje bi se s tem prekinilo.

Resnično vas opozarjam, da ste čim bolj ozaveščeni glede čustev! Za preživetje gre.

Biologika Atlas organov, uvodni del

Podrobno predstavitev osnov Biologike nove medicine si oglejte na zelenih straneh Biologika Atlas Organov, ki ga lahko pridobite brezplačno.