Spremljajte nas

Osebno svetovanje

Kako lahko raziskujem in najdem vzroke za mojo bolezen?

Uradna akademska medicina ponuja različne možnosti, ki pa pogosto ne dajejo dovolj jasnih odgovorov, predvsem pa ne predstavljajo zadostne uporabne vrednosti. Resnica je, da pri večini bolezni najdemo zapisano: vzrok ni znan, genetika, napaka v DNK in podobne. Prepogosto izgleda, da svoje nepoznavanje in iz tega izhajajoče nelagodje skušajo olepšati z »embalažo znanstvenosti«. Kljub temu jim je dobro prisluhniti, jih vprašati za mnenje. Še več, uspešnost vseh nadaljnjih raziskav je odvisna od popolnosti in točnosti diagnoz, ki nam jih lahko da edino uradna akademska medicina z uporabo moderne tehnike in dejansko širokega znanja, s katero razpolagajo.

Biologika nova medicina raziskuje na treh ravneh:

Organ oziroma tkivo: Najpogostejše izhodišče naših raziskav so izvidi in diagnoze uradne akademske medicine. V kolikor so dovolj točne in potrjene, vsebujejo zadostne informacije o tem, kateri organi oziroma katera tkiva so predmet spremembe (obolenja), mogoče v kakšnem stadiju je sprememba in druge podrobnosti, je to kakor zagotovilo za popoln uspeh. Zaradi tega prosimo kliente, da s seboj prinesejo ali pa že v naprej pošljejo svoje izvide.

Duševni nivo: Ker je sprememba posledica čustvenih nihanj, se moramo glede njih resnično dobro pogovoriti z nekom, kdor se spozna na te relacije. Veliko različnih avtorjev je v zadnjih 2500 letih opisovalo takšne in drugačne povezave med čustvi in organi. Bolj ali manj uspešno in uporabno. Dr. Hamerju je uspel inženirsko natančen opis povezav, ki ustreza tudi vsem kriterijem znanstvenega raziskovanja. Ključ je v biološki funkciji nekega organa, tkiva. Na konzultaciji skupaj z vami odkrivamo vzroke in čustveno ozadje dogodkov, ki so na nek način privedli do vašega trenutnega stanja.

Spremembe v možganih: Kakor je opisal dr. Hamer v svojih knjigah, so posledice čustvenih travm vidne na posnetkih kompjuterske tomografije (CT) možganov.

Zakaj bi moral raziskati čustveno ozadje svoje bolezni?

Antični Grki so verjeli v moč samospoznavanja. »Gnothi seauton«, je pisalo na eni od plošč v delfojski vedeževalnici. To se takoj prevzeli Rimljani: »Nosce te ipsum!« Danes že vemo, da je nujno spoznati samega sebe, da bi lahko kakor koli nadzirali svojo bodočnost. Bistvo samospoznavanj pa ni v tem, da si rečemo: jaz sem strahopeten, nezaupljiv, naiven, neumen, lažnivec, nepremišljen, nervozen pred avtoriteto, nespreten ob lepi ženski itd. Najpomembnejše je najti odgovore na vprašanje:

Kako sem postal takšen, kakršen sem?

Kakšno pot sem prehodil? Kakšne življenjske izkušnje so me pripeljale do sem? Kaj vse sem moral preživeti, da sem danes to, kar sem? Po kom sem se zgledoval? Kater vzorce svojih staršev / družine nosim dalje? Kakšne travme sem doživel? Kako sem odreagiral na strah, laži, goljufije ter druge situacije in zakaj sem odreagiral ravno na tak način?

V življenju imamo vse preveč krat občutek, da se vrtimo v začaranem krogu. Ti krogi so lahko večjo ali manjši in včasih se jih ne zavedamo. So pa kljub temu resnični in neusmiljeni oblikovalci naših podzavestnih in nagonskih dejanj.

Če prepoznaš vzrok, si si odprl možnost rešitve iz začaranega kroga bolezni.

Ali bom tudi dejansko ozdravel, če mi uspe najti vzrok za bolezen?

Vprašanje je sicer dobro in utemeljeno, toda življenje je veliko bolj zapleteno od tega, da bi lahko podali pragmatičen odgovor. Izkušnje kažejo, da je kar nekaj ljudi, ki jim zavedanje glede preteklih travm zadošča, da prekinejo s konflikti in dejansko ozdravijo. So pa tudi takšni, pri katerih to ni dovolj. Ali pa nismo uspeli najti »prave zgodbe«, napačno smo si mislili glede vzroka.

Pogosto imajo ljudje istočasno več vzporednih konfliktov in superprogramov. Če odkrijemo vzrok za enega, še ne pomeni, da bosta tudi druga dva rešena.

Včasih najdemo vzroke, toda konflikt se je že vlekel predolgo in je bolnik prešel čez neko imaginarno točko brez vrnitve, ko bodo posledice fizičnih simptomov faze po rešitvi konflikta tako intenzivne, da bodo do konca izčrpale njegove zaloge.

Včasih sam bolnik ne zmore toliko psihične moči, da bi v realnem svetu razrešil konflikt. Recimo, da bi zanj bila rešitev v tem, da se zapusti okolje v katerem trenutno živi in začne na novo nekje v povsem novem okolju itd. Pogosti vzrok za smrt je v tem, da se bolnik preda, ker ne vidi možnosti za rešitev.

Kakorkoli že, iskanje vzrokov v čustvenih travmah moramo vzeti kot priložnost za razburljivo avanturo, sprehod po lastni preteklosti, korak k samospoznavanju in mogoče tudi ozdravitvi. Preveč je dejavnikov v življenju, da bi kar koli lahko trdili z zagotovostjo.

 

Največji sovražnik današnjega človeka so nepoznavanje, strah, tesnoba in negotovost. Že to je dovolj, da se sprožijo bolezni. Vam pa lahko osebni svetovalec pomaga ravno s tem, da vam pomaga razumeti te procese. 

 

SPOZNANJE JE TISTO, KAR VAM LAHKO PRINESE NOTRANJI MIR IN OZDRAVITEV.

 

Ali je za mojo bolezen kriva poškodba, zastrupitev, obsevanje ali nenaravna prehrana? Mogoče gre za prirojeno anomalijo?

Dr. Hamer opozarja, da niso vse bolezni posledica čustvenih travm ali kot smo nekoč radi govorili – psihosomatske narave. Kadar gre za posledice pri poškodbah ali zastrupitvah, so lahko mehanizmi procesov bistveno drugačni in ni nujno, da boste težavo rešili samo z iskanjem čustvenih in vedenjskih vzrokov. Drugače povedano, bilo bi malo čudno, če bi se ob zlomu noge usedli in začeli razmišljati o tem, kašna čustvena travma je vzrok za poškodbo in, da bo posledično sam od sebe minil tudi zlom. Upam, da se vsi strinjamo, da je ob takih in podobnih primerih nujno poiskati ustrezno medicinsko pomoč.Podobno velja pri zastrupitvah, kamor dr. Hamer ob klasičnem pojmovanju prišteva tudi zastrupitve z zdravili, kemoterapijami in celo takšne skrajnosti, kot so konzervansi v živilih in drugi, človeškemu telesu tuji dodatki.

Smiselni biološki superprogram

V kolikor je odgovor na zgornje vprašanje bolj ali manj konkretni »DA«, vam iskanje čustvenega ozadja ne bo prav veliko koristila. Ko pa je enkrat dokazano, da za vašo bolezen ni vzrok poškodba, zastrupitev, sevanje ali nezdrava prehrana in način življenja, ostane samo še ena možnost:

Zelo verjetno je, da ste podvrženi nekemu smiselnemu biološkemu superprogramu, katere vzroke je potrebno iskati v preteklih bioloških konfliktih, v podzavesti, med čustvi, ki ste jih do sedaj bolj ali manj uspešno skrivali.

Biologika Atlas organov, uvodni del

Podrobno predstavitev osnov Biologike nove medicine si oglejte na zelenih straneh Biologika Atlas Organov, ki ga lahko pridobite brezplačno.