Spremljajte nas

Kakšni so lahko učinki konzultacij?

Konzultacija pomaga pri razkritju primarnega vzroka ali t.i. izvornega konflikta, katere posledica je vaša bolezen. Če vam uspe odkriti vzrok, bo omogočeno tudi ustrezno razumevanje mehanizma poteka. Če boste razumeli mehanizem poteka, pa se lahko sami odločate glede smiselnih ukrepov, terapij in drugih možnosti za omilitev eventualno neprijetnih simptomov, ki spremljajo vaše obolenje.

Najbolj pomembno pri tem je, da spoznate resnico. Resnica nas osvobaja strahu pred neznanim. Strah pred neznanim in nesigurnost pa sta lahko največja sovražnika sodobnega časa.

Kakšna je garancija uspeha in kje so tveganja?

Uspeh je v največji meri odvisen od vaše odprtosti. Žal se vsi mi branimo. Dobesedno. Naš ego ima neizmerno moč in sposobnost, da nas prepriča v lastno »korist«. Tega mu seveda nikakor ne zamerimo, saj nas je vseskozi obvaroval in obdržal pri življenju. Sedaj pa bi s to konzultacijo mi radi “posegli v njegovo integriteto”.

To je razlog, da se pogosto dobesedno slepimo. Lažemo sami sebi. Čim bolj si lažemo, tem težja bodo za nas nova spoznanja in pripravljenost za sprejem nekih novih vrednot.

Možnost za uspeh se torej bistveno poveča, če ste odprti in uspete »porušiti« svoje notranje zidove.

To je torej tveganje in hkrati garancija za uspeh.

Koliko konzultacij je potrebnih za zadovoljiv uspeh?

Osebno trdim, da je možno že v eni sami konzultaciji odkriti vzroke. Res pa je, da se to zgodi bolj redko. Praksa je pokazala, da sta smiselni vsaj dve konzultaciji, ki si nista narazen več kot 10 dni. Tretja konzultacija je sicer priporočljiva, ni pa nujna. Običajno jo delamo dva tedna za drugo konzultacijo.

Dodatne konzultacije so potrebne kvečjemu pri hujših organskih spremembah (hujše oblike raka in drugo). Te se izvajajo enkrat na mesec ali dva meseca in so namenjene utrjevanju predhodnih spoznanj in morebitni dodatnih okoliščin.

Kako je glede konzultacij, kadar gre za bolezen pri otroku?

Otroci do sedmega, včasih celo do desetega leta so posebnost. Vzroki za izredno močne vezi med otrokom in materjo (zelo poenostavljeno povedano) še niso povsem dokazani. Praktično vsi strokovnjaki različnih vej komplementarne medicine ugotavljamo, da med otrokom in starši, ves ta čas obstaja neka specifična povezava. Zato v primeru, kadar gre za otroke, mora na konzultacijah zmeraj biti prisotna tudi mati, saj pogovarjati se moram prvenstveno z njo!

Otroci lahko doživijo sami svoje biloške konflikte. To je dejstvo. Toda moramo biti pozorni tudi na naslednje dejstvo:

V večini primerov se pri otrocih somatizirajo konflikti staršev!

 

 

Biologika Atlas organov, uvodni del

Podrobno predstavitev osnov Biologike nove medicine si oglejte na zelenih straneh Biologika Atlas Organov, ki ga lahko pridobite brezplačno.