Spremljajte nas

Biologika in nova medicina – Modul 2

Delavnica je druga v nizu štirih modulov, ki se vsebinsko in po obsegu nadgrajujejo ena na drugo. Pomeni dopolnitev vsebin iz osnovnega modula in bolj poglobljeno spoznavanje kompleksnejših bioloških programov.

Program delavnice:

Prvi dopoldanski sklop (9-11): 

Obravnava vprašanj iz Modula 1

Entodermalna tkiva in njihove spremembe: Različni biološki superprogrami (stari naziv: obolenja). Primer: srednje uho in Eustachijeva cev, žlezno tkivo v očeh, hipofiza. Spremembe gladkega mišičnega tkiva: srčna mišica (preddvor), stene krvnih žil.
Drugi dopoldanski sklop (11-13): 

Mezodermalna tkiva in njihove spremembe:

Nadaljujemo s spremembami seroznih mren in nadzornimi centri v malih možganih. Primeri: vnetje popljučnice, osrčnika, meningitis in švanomi.
Prvi popoldanski sklop (14-16):

Mezodermalna tkiva in njihove spremembe

Nova mezodermalna tkiva imajo nadzorne centre v sredici velikih možganov. Pogledali si bomo splošne zakonitosti in osnovne primere: mehka in prožna vezivna tkiva, hrustanec, kite, tetive, vezi, osteoporozo in kostni rak. Funkcionalni vidiki mezodermalnih sprememb.
Drugi popoldanski sklop (16-17): 

Ektodermalna tkiva in njihove spremembe

Ektodermalna tkiva imajo nadzorne centre v skorji velikih možganov. Pogledali si bomo splošne zakonitosti in osnovne primere: zobna sklenina, nosna votlina, intraduktalni rak dojke.
Preden se razidemo (17-18):

Vprašanja in odgovori

Seminarsko gradivo

Uradno seminarsko gradivo je namenjeno udeležencem delavnic in obsega preko 150 strani z barvnimi ilustracijami. Zajema celotno gradivo za vse štiri module.

Biologika Atlas organov, uvodni del

Podrobno predstavitev osnov Biologike nove medicine si oglejte na zelenih straneh Biologika Atlas Organov, ki ga lahko pridobite brezplačno.