Spremljajte nas

Tretji naravni biološki zakon

Zakon o ontogenteski odvisnosti naravnih bioloških sprememb.

Ontogenija ali ontogeneza v okviru razvojne biologije proučuje razvoj in spreminjanje organizma od oploditve jajčeca pa vse do odrasle dobe. 17. dan v razvoju zarodka se v blastocisti oblikujejo tri osnovne „tkivne surovine” ali klični listi. Celo ko smo stari sto let, pripadajo posamezna tkiva in organi k eni od teh treh zarodnih plasti. To, da h kateremu kličnemu listu pripada določen organ ali tkivo, pa določa vrsto čustvenega konflikta, na katerga bo reagiral ta organ in obliko in značaj sprememb. To je t.i. ontogenteski sistem obolenj (povezan s kličnimi listi), ki ga je dr. Hamer zapisal v tretjem naravnem biološkem zakonu.

Vsi naši organi se razvijejo iz treh osnovnih tkiv (klični listi). Ta so:

ENTODERMALNA TKIVA

Žlezasta tkiva: Parenhim ljuč, sluznica požiralnika (spodnja tretjina), sluznica (cilindrični epitel) želodca in črevesja, parenhim jeter, trebušna slinavka, razne žleze, ščitnica, t.i. submukozne plasti sluznice pod povrhnjico v ustih in zadnjični odprtini, ledvični zbirni kanali, prednji reženj hipofize in celotno črevesje.

Plasti gladkega mišičja: v stenah krvnih žil, črevesne mišice, mišice maternice in del srčne mišice.

MEZODERMALNA TKIVA

Tkiva, ki varujejo notranje organe: usnjica kože, trebušna mrena, pljučna mrena, osrčnik, mlečne žleze.

Vezivna tkiva: hrustanec, kite, kosti, prečnoprogasto mišičje, bezgavke, krvne žile in limfni kanali, vranica, skorja nadledvičnih žlez, ledvična skorja, parenhim jajčnika in mod.

EKTODERMALNA TKIVA

Vrhnja tkiva: vrhnjica kože, vrhnjica sluznice v ustih in požiralniku (zgornji 2/3), mali zavoj želodca, izvodila jeter, žolčnika, trebušne slinavke, ledvičnega meha, sečnih kanalov, mehurja, sečevodov, nožnice, vrhnjice anusa, živčnega sistema in občutljiva živčna mreža v pokostnici.

Biologika Atlas Organov, uvodni del

Podrobno predstavitev osnov Biologike nove medicine si oglejte na zelenih straneh Biologika Atlas Organov, ki ga lahko pridobite brezplačno.

Kakšne bolezni in spremembe so sploh možne na posameznih tkivih in organih, je odvisno od tega, iz katerega kličnega lista se je prizadeto tkivo razvilo.

Biologika Atlas organov, uvodni del

Podrobno predstavitev osnov Biologike nove medicine si oglejte na zelenih straneh Biologika Atlas Organov, ki ga lahko pridobite brezplačno.