Spremljajte nas

Biologika in nova medicina – Modul 3

Delavnica je tretja v nizu štirih modulov, ki se vsebinsko in po obsegu nadgrajujejo ena na drugo. Pomeni dopolnitev vsebin iz predhodnih modulov in bolj poglobljeno spoznavanje kompleksnejših bioloških programov.

Program delavnice:

Prvi dopoldanski sklop (9-11): 

Obravnava vprašanj iz Modula 2. Mezodermalna tkiva in njihove spremembe:

Nadaljujemo s spremembami mezodermalnih tkiv, katera imajo nadzorne centre v sredici velikih možganov: levkemija, stene krvnih žil, srčna mišica, bezgavke in limfni kanali, vranica.
Drugi dopoldanski sklop (11-13)

Mezodermalna tkiva in njihove spremembe

Nadaljujemo s spremembami mezodermalnih tkiv, katera imajo nadzorne centre v sredici velikih možganov: jajčniki in moda, ledvična skorja in skorja nadledvične žleze.
Prvi popoldanski sklop (14-16):

Ektodermalna tkiva in njihove spremembe

Nadaljujemo s spremembami ektodermalnih tkiv in nadzorni centri v skorji velikih možganov. Očesna veznica, roženica, leča, mrežnica in steklovina. Povrhnjica kože – epiderma. Programi, pri katerih tkiva reagirajo prilagajanjem funkcionalnosti: alfa- in beta Langerhansovi otočki.
Drugi popoldanski sklop (16-17): 

Ektodermalna tkiva in njihove spremembe

Pomen hormonskega ravnovesja in spolno posestne zone v možganski skorji. Položaji primarnih lezij, hormonsko ravnovesje in biološki konflikti ter kako vplivajo na spremembe v telesu.
Preden se razidemo (17-18):

Vprašanja in odgovori


Biologika Atlas organov, uvodni del

Podrobno predstavitev osnov Biologike nove medicine si oglejte na zelenih straneh Biologika Atlas Organov, ki ga lahko pridobite brezplačno.