Spremljajte nas

Kam projiciraš zlomljeno samopodobo?


Funkcionalna logika

Spremembe na mišicah, vezivnem tkivu, sklepih in kosteh se odvijajo v dveh fazah, ki ju skupaj imenujemo biološki program.

Biološki program sproži čustvena drama, nek dogodek, ki nas vrže iz običajnega ravnovesja. Tema tega konflikta je zlom samopodobe, »nisem tako dober (sposoben, hiter, spreten, močan, gibčen, učinkovit …), kot sem to prej mislil«.

Vse dokler na čustvenem/psihičnem nivoju trpimo in nismo pomirjeni glede tega problema (doživljamo »biološki konflikt«), iščejo naši možgani in telo rešitev. Temu rečemo, da smo v fazi aktivnega konflikta.

Kaj bi lahko pomenilo rešitev našega dejanskega problema? Najbolj banalno, trivialno in tudi logično je, da je potrebno mišico, sklep, kosti ojačati, jas bomo potem lažje dvignili, hitreje tekli, močneje udarili itd. In to je bistvo tega biološkega programa.

Kako poteče program ojačitve mišice, sklepov, kosti?

V fazi aktivnega konflikta opazimo, da na teh tkivih prihaja do nekakšnega odmiranja tkiva, nastajajo lizije. To so točkovne spremembe ali pa so razširjene na večjem področju, kakor neka perforacija, oslabljena struktura. Dejansko se tkivo pripravlja, ustvarja prostor za sprejem novega, močnejšega tkiva.

Zapolnjevanje lizij (prej nastalih vrzeli) se prične takoj, ko mi rešimo konflikt in se čustveno umirimo. Telo s pomočjo baterij zgradi novo, močnejše tkivo. Spomnim se, da so nekoč govorili, da se kost ne bo dvakrat zlomila na istem mestu. To je razlog! Ker je sedaj močnejša.

Seveda pa tudi ta biološki program spremljajo mnogi simptomi tako v fazi aktivnega konflikta, kakor v fazi regeneracije. Toda o tem … v naslednjem prispevku.

Share

Biologika Atlas organov, uvodni del

Podrobno predstavitev osnov Biologike nove medicine si oglejte na zelenih straneh Biologika Atlas Organov, ki ga lahko pridobite brezplačno.