Spremljajte nas

Ali bom res ozdravel, če bom delal na konfliktih?

Pogosto se pojavi vprašanje glede tega, ali je res, da reševanje oziroma delo s čustvenimi travmami privede do ozdravitve. Drugače rečeno, bom res ozdravel, če bom razrešil svoje čustvene travme?

Kaj pomeni delo na konfliktih?

Po tistem, ko smo obdelali čustveno ozadje in biološke konflikte, mislijo ljudje, da bi sedaj že morali ozdraveti. Ja, toda pogosto samo MISLIJO, da smo obdelovali dejanske vzroke za konflikte. Naša naloga je, da nadaljujemo z delom, vse dokler ne pride do sprememb.

Poglejmo si to vprašanje z drugačnega zornega kota:

Kadar se ukvarjamo se čustveno travmo, biološkim konfliktom, ki je DEJANSKO vzrok za zdravstvene težave ali vedenjske motnje ugotavljamo, da prihaja do določenih sprememb. V čem se kažejo te spremembe? Včasih gre res za izboljšanje stanja. Toda trditi, da bo samo delo na konfliktu privedlo do ozdravitve, nesmiselno in v nasprotju z realnostjo. Pomaga lahko, prispeva k ozdravitvi. In včasih nas tudi presenetijo rezultati. Ampak to ni vedno tako, saj je vsak človek zgodba za sebe, vzroki pa se pogosto skrivajo v naši podzavesti. Imamo lahko določeno predstavo glede vsebine biološkega konflikta kot vzroka za nastalo spremembo, toda daleč, da bi vedeli prav vse.

Kakšna je naša učinkovitost?

Pomembno je, da smo pri sestavljanju celostne zgodbe dejansko kot Sherlock Holms, in najdemo res ustrezno zgodbo, pri konkretni osebi in to v pravem času. Ko delamo na konfliktih, se včasih zgodi samo delno izboljšanje. Tudi to je lahko fantastično, saj mnogim niti to ne uspe. Možno, da bo izboljšanje samo 25 %, toda če ne boš naredil ničesar, tudi izboljšanje enako nič. Včasih je izboljšanje 50 %, včasih 75 %, nekateri pa popolnoma ozdravijo. Dogaja se, da pri določenih ljudeh ne opazimo nobenih sprememb. Čez eno leto pa ugotovijo, da ni bilo niti poslabšanja stanja. In tudi to je lahko uspeh. Zato vedno opravljamo svoje delo usklajeno z drugimi zdravstvenimi profesionalci. Naši gosti ostajajo ves čas pod nadzorom svojih zdravnikov, medtem pa delajo z nami na reševanju čustvenih travm.

Dogaja se, da pri določenih ljudeh ni nobenega vidnega izboljšanja toda njihov pogled na svet, na življenje, postaja popolnoma drugačna. Polni so energije in optimizma. Odkar delajo na svojih bioloških konfliktih so bolj odprti do drugih, lažje komunicirajo in tudi uveljavljajo lastno voljo. Otresejo se primeža neke preteklosti, veliko lažje gledajo naprej. Delo na konfliktih jim je pomaga, da so veliko bolj samozavestni in je njihova samopodoba veliko bolj stabilna. To je fantastično, saj se celo življenje trudimo, da bi zadostili pričakovanjem svojih staršev. Toda sedaj smo že odrasli in nas to dela zbegane. Delo na konfliktih pa pomaga, da odpravljamo te napetosti po naravni poti.

In so seveda tudi takšni, ki po petminutnem ali enournem delu na konfliktu pričakujejo čudež. Niso potrpežljivi. Zamislimo si, da da se skrivajo vzroki za bolezen pri nekem gostu v zgodbah, ki se kopičijo zadnjih 15 let njegovega življenja. Ali je realno pričakovati, da se bo to razrešilo v eni uri? Žal običajno to ne deluje tako in moramo biti zelo zelo potrpežljivi. Tako bolniki kot tudi konzultanti in vso zdravstveno osebje. Pa ne samo potrpežljivi, temveč vztrajni, kar pogosto pomeni več mesecev ali leto, ko moramo nenehno delati na konfliktih. S tem se bo spremenilo naše celotno življenje, stare šablone bodo zamenjale nove navade in običaji, pogled na svet in mogoče celo zdravje.

Tudi, ko ni poti nazaj …

Žal se dogaja, da kljub delu na konfliktih, se stanje bolnika poslabšuje in na koncu ni več poti nazaj. Primeri, ki sem jim bil priča, kažejo na več možnih vzrokov, daleč izven okvirjev in kompetenc biologike nove medicine. Preprosta usoda posameznika, pripravljenost na spremembe v življenju in biti del teh sprememb in kakor je rekel dr. Hamer: strah in na koncu izčrpanost.

… ostane še vedno upanje!

Toda večina primerov dokazuje upravičenost in smiselnost dela na konfliktih, saj ta vsaj odpira neke možnosti in nove dimenzije. Rad bi spodbudil vse vas, da nadaljujete z delom, saj se nič v življenju ne more primerjati s tem napredkom. Upam, da boste začutili moč in omamo te svobode, ki jo lahko da delo na reševanju bioloških konfliktov.

Share

Biologika Atlas organov, uvodni del

Podrobno predstavitev osnov Biologike nove medicine si oglejte na zelenih straneh Biologika Atlas Organov, ki ga lahko pridobite brezplačno.