Biologika in nova medicina – Modul 3

Delavnica je tretja v nizu štirih modulov, ki se vsebinsko in po obsegu nadgrajujejo ena na drugo. Pomeni dopolnitev vsebin iz predhodnih modulov in bolj poglobljeno spoznavanje kompleksnejših bioloških programov.

Program:

Prvi dopoldanski sklop (9-11): Obravnava vprašanj iz Modula 2. Mezodermalna tkiva in njihove spremembe:
Nadaljujemo s spremembami mezodermalnih tkiv, katera imajo nadzorne centre v sredici velikih možganov: levkemija, stene krvnih žil, srčna mišica, bezgavke in limfni kanali, vranica.

Drugi dopoldanski sklop (11-13): Mezodermalna tkiva in njihove spremembe
Nadaljujemo s spremembami mezodermalnih tkiv, katera imajo nadzorne centre v sredici velikih možganov: jajčniki in moda, ledvična skorja in skorja nadledvične žleze.

Prvi popoldanski sklop (14-16): Ektodermalna tkiva in njihove spremembe:
Nadaljujemo s spremembami ektodermalnih tkiv in nadzorni centri v skorji velikih možganov. Očesna veznica, roženica, leča, mrežnica in steklovina. Povrhnjica kože – epiderma. Programi, pri katerih tkiva reagirajo prilagajanjem funkcionalnosti: alfa- in beta Langerhansovi otočki.

Drugi popoldanski sklop (16-17): Ektodermalna tkiva in njihove spremembe:
Pomen hormonskega ravnovesja in spolno posestne zone v možganski skorji. Položaji primarnih lezij, hormonsko ravnovesje in biološki konflikti ter kako vplivajo na spremembe v telesu.

Preden se razidemo (17-18): Odgovori in vprašanja.

Prihajajoči dogodki